Städ och flytt

Här hittar du de bästa tipsen!


Vad är en sopmaskin? Frågor och Svar

För någon som inte är bekant med en sopmaskin har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Hoppas det hjälper!

Vad är en sopmaskin?

Svar: En sopmaskin är ett redskap, vanligt inom städbranschen för större ytor. Då går städningen snabbare och blir mer effektivt.

Vad använder man en sopmaskin till?

Svar: Vill man städa stora ytor snabbt kan man använda en sopmaskin. Vanligt är att butiker, verkstäder, stall, parkeringar, offentliga miljöer och fastigheter använder sig av sopmaskiner eftersom det går snabbare att städa där med en maskin. Man brukar tänka att sopmaskiner fungerar som bäst där människor rör sig som mest.

Vad drivs en sopmaskin av?

Svar: Sopmaskiner kan drivas på flera olika sätt. Till exempel finns det hand-, gasol-, bensin- och batteridrivna sopmaskiner. Även sopmaskiner som går på diesel kan man stöta på både den svenska och den internationella marknaden. De som är handdrivna används ofta för lite mindre ytor, medan de andra brukar användas på ytor som är större än 250 – 350 kvadratmeter.

Hur mycket kostar en sopmaskin?

Svar: En vanlig sopmaskin kostar mellan 100-1500 kr, men det finns både billigare och dyrare sopmaskiner. Det som kan vara värt att överväga är hur mycket du kommer att använda maskinen - är behovet och ytorna större kan det vara värt att betala mer och vice versa! Det finns även sopmaskiner som drivs på bensin, dessa kostar ungefär 7000-8000 kr.

Vilken sopmaskin ska jag välja?

Svar: Frågan är lite omöjlig att svara på, på rak arm. Vad har du för behov av sopmaskinen? Mindre områden brukar en mindre sopmaskin klara av, och du kan till och med välja en handdriven sopmaskin som har lägre kapacitet. Och har du en större yta att städa så kan det givetvis vara mer ekonomiskt att välja en större sopmaskin som har högre kapacitet.

Hur fungerar det med våta ytor och en sopmaskin?

Svar: Ett vått underlag brukar inte gå ihop med en sopmaskin, men det beror givetvis på modellen. Det är borstarna som avgör detta - är dde snedställda så kommer det gå mycket enklare på vått underlag men som sagt varierar detta mellan modeller. Säkrast är att fråga företaget.

Hur ser en sopmaskin ut?

Nedan ser ni ungefär hur en sopmaskin kan se ut. Sedan skiljer de sig åt beroende på om användningsområdet är inne eller ute.