Städ och flytt

Här hittar du de bästa tipsen!


Svårt med städningen?

Har du svårt med städningen? Tycker du att det tar för lång til och sliter på kropp och själv för mycket så kanske du gör någonting fel. Vi har hittat de vanligaste felen man kan göra när man städar hemma - så se till att du inte hamnar där du med!

Gör du rent dammsugaren?

En riktig bov i hemmet kan vara dammsugaren. Det finns nämligen en risk att du bara drar runt på dammet och smutsen i ditt hem och dammsugaren är full. Så se till att ha nya dammsugarpåsar i hemmet, de kan du köpa för en billig peng på Rusta eller ÖoB.

Putsar du dina fönster när det är soligt?

Att putsa fönster är någonting vi människor kanske inte gör alltför ofta. Det är både tidskrävande, lättbortglömt och faktiskt lite jobbigt... Och ännu jobbigare blir det om du gör det när solen står och värmer på! Det gör nämligen att fönsterputsen torkar för snabbt vilket gör att man inte hinner putsa lika mycket. Fläckar blir resultatet! Så gör som oss och ta det på en molning dag - så kan du ändå spara den soliga dagen till att faktiskt göra något annat i solen!

Använder du rengöringsmedel?

Att städa ska gå fort och ibland så går det i 120km/h. Inte många vill slösa långa dagar på städningen, men vi lovar dig att om du saktar ner tempot liiite så kommer du märka skillnad. Det kan faktiskt vara värt att låta ditt rengöringsmedel verka någon minut när du städar - du hinner vila och ditt hem får ett renare resultat.

Hur ofta städar du?

Jobbdagar kan vara utmattande och ofta blir det direkt i sängen efter en lång dag. Men då missar man kanske något..? Jo, att plocka reda efter sig! Det finns nämligen lite forskning på att du enbart behöver slösa upp till 20 minuter per dag för att få ett renare hem! Tänk dig var fort 20 minuter går när du ligger i soffan - så det borde ju inte vara någon svårighet alls. Det är okej att inte hinna allt under den tiden - men kanske hinner du plocka bort gammal disk, plocka tillbaka saker till rätt plats och snabbtorka bänkar i kök och vardagsrum?